Fama Vloeren

055 541 6654

Veelgestelde vragen

1. Welke vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming?

Geschikte vloeren voor vloerverwarming zijn gietvloeren, keramische tegels, de meeste PVC vloeren en linoleum vloeren. Vloeren die niet geschikt zijn voor vloerverwarming zijn houten vloeren, laminaat en dikke tapijten. Meer informatie over vloerverwarming leest u op onze blog.  

2. Welke vloeren legt Fama? 

Fama Vloeren legt PVC vloeren waaronder PVC banen / vinyl, PVC stroken, PVC tegels en PVC visgraatvloeren. Ook legt Fama Vloeren linoleum vloeren waarvan de bekendste Marmoleum is (ook in tegels/stroken verkrijgbaar). Andere elastische vloerbedekkingen in ons assortiment zijn rubber vloeren. Van de zachte vloerbedekkingen zijn wij applicateur van zowel tapijttegels, tapijtstroken als ook kamerbreed tapijt (projecten). Ook kunnen wij uw entreezone voorzien van een passende schoonloopzone. Naast de stoffering leggen wij ook kunststofvloeren waaronder gietvloeren, coatings en betonlook vloeren. Wij leggen geen houten vloeren of keramische tegels. Laminaat leggen wij op aanvraag en alleen projectmatig.  

3. Legt Fama ook voor particulieren? 

Ja, Fama Vloeren legt ook vloeren voor particulieren. Dit gaat wel veelal om nieuwbouw woningen en grotere renovaties van bijvoorbeeld de gehele benedenverdieping. 

4. Verzorgt Fama ook terrazzo/granito vloeren? 

Nee, Fama Vloeren verzorgt geen terrazzo/granito vloeren meer. Dit zijn werkzaamheden waar wij sinds een aantal jaren mee opgehouden zijn. Wel hebben wij een zusterbedrijf, genaamd Traz, dat prachtige prefab aanrechtbladen van terrazzo en beton maakt. 

5. Welke PVC vloeren legt Fama?

Fama Vloeren legt diverse PVC vloeren en neemt ook specifieke aanvragen met bijvoorbeeld nieuwe designs of nieuwe patronen in behandeling. Zo leggen wij PVC vloeren van bijvoorbeeld Forbo, Tarkett, Interface, Gerflor, Ambiant, TFD, Vivafloors, Moduleo, ProjectFloors en Therdex. 

6. Wat is het werkgebied van Fama? 

Fama Vloeren beschouwt heel Nederland als het werkgebied wat betreft projecten. Dat moet ook wel omdat wij klanten hebben met vestigingen verspreid over heel Nederland.  Voor particulieren richten wij ons met name op de Veluwe, de Achterhoek en Salland en in het bijzonder Apeldoorn, Deventer en Zutphen (de Stedendriehoek). 

7. Wat is het opstook-en afkoel protocol? 

Het opstook-en afkoel protocol is een methode om de kans op het doorzetten van scheuren en voegen in de vloerafwerking te verminderen. Hierbij is de afkoelfase net zo belangrijk als de opwarmfase. Voor meer informatie over het opstook-en afkoel protocol, klik hier.  

8. Moet er geëgaliseerd worden? 

Elastische vloerbedekkingen zoals PVC, linoleum en rubber hebben een stabiele en vlakke ondergrond nodig. Daarom dient er altijd eerst een ondervloer gelegd te worden. Van alle ondervloeren is egaliseren de beste en meest gunstige variant. In bepaalde gevallen kan er niet geëgaliseerd worden en dient er een ander type ondervloer gelegd te worden.